СЗО: Случаите с Омикрон се удвояват на 1,5-3 дни

Здравните системи могат да бъдат бързо претоварени, предупраждава организацията

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 18 December 2021 14:24 >
СЗО: Случаите с Омикрон се удвояват на 1,5-3 дни
Източник: Shutterstock
Вариантът Омикон на коронавируса е засечен в 89 държави, като броят на случаите се удвоява за 1,5-3 дни в районите със заразяване, съобщи Световната търговска организация (СЗО). Омикрон се разпространява бързо в държавите с високи нива на имунитет, но е неясно дали това се дължи на способността му да избягва имунитета, неговата увеличена заразяемост или комбинация от двете, казват от СЗО.

Все още има ограничени данни за клиничната картина на случаите, защото са необходими повече изследвания за разбиране на случаите и как тежестта на протичане на заболяването е засегната от ваксинацията и имунитета при преболедували.

От СЗО предупреждават, че с бързото нарастване на случаите болниците могат да бъдат претоварени в някои райони. Хоспитализациите във Великобритания и Южна Африка продължават да нарастват и при наблюдаващото се увеличение на случаите е възможно много здравни системи бързо да се претоварят, казват от организацията.

 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ