Курц излиза от политиката

Бившият канцлер посочва като причина новородения си син, а не разследването за корупция

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 02 December 2021 12:26 >
Курц излиза от политиката
Източник: Gettyimages
Целта ни е поетапно връщане на работа след Великден, заяви австрийският канцлер Себастиан Курц.
Бившият австрийски канцлер и лидер на управляващата Австрийска народна партия (АНП) Себастиан Курц има намерение да се оттегли от политиката. Тези си намерения заяви самият той в интервюта за австрийския "Кроненцайтунг" и германския "Билдцайтунг", съобщи БТА.

Курц, който е ръководител и на парламентарната група на своята партия, посочва като причина за оттеглянето си раждането на сина му преди няколко дни, което го е накарало на преосмисли своето бъдеще.


"Кроненцайтунг" съобщава, че ръководител на АНП и шеф на парламентарната група ще стане министърът на вътрешните работи Карл Нехамер.


Според политическите наблюдатели федерален канцлер ще остане Александър Шаленберг, но вече се появиха спекулации, че в скоро време Карл Нехамер ще поеме и този пост. По общо мнение разследването срещу бившия канцлер и приближените му от АНП за стопански престъпления и корупция, станало причина за оттеглянето на Курц от канцлерския пост, е разклатило значително доверието в коалиционните партньори АНП и партията "Зелените".


По обяд се очаква в декларация, пряко предавана по австрийските телевизия и радио, Себастиан Курц да съобщи за излизане от политиката.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ