Защо е добре да се направи каско на автомобила

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 25 November 2021 12:27 >
Има задължителни застраховки и такива по желание. Автомобилното каско се причислява към вторите, въпреки че все повече водачи разчитат на него като начин да постигнат по-голяма сигурност за своята лека кола. Може да изберете размера на покритието, както и да заложите на разсрочено изплащане на дължимите вноски по полицата. За самото изчисляване на автокаското се използват онлайн калкулатори, с помощта на които ще решите по-лесно на коя компания да се доверите. 

Какви са ползите от това да имате каско 

Авто каското покрива различни по вид щети, които са възникнали в резултат на ПТП или други обстоятелства, описани в договора. Застрахователната сума може да започва от 2000 лева и да стигне до 35 000 лева – според вида на автомобила, неговото тегло и др. Обект на подобен вид застраховане са по-новите коли, тъй като при тях загубите биха могли да бъдат много големи, а това прави каското силно препоръчителна практика. 
Калкулатор за Каско
Информацията, свързана с покритието на автокаското, е важна част от подписването на полицата. Всеки водач е необходимо да се запознае подробно с всички клаузи от договора, но най-вече с обстоятелствата, при които важи покритието. Някои от обстоятелствата, при които е валидна застраховката, са катастрофа, природни бедствия, пожар, снежно натрупване, злоумишлени деяния от страна на недоброжелателни лица, кражби, умишлени палежи и др. Всяко едно от тези събития би създало сериозни проблеми, които бихте могли да разрешите много по-лесно, ако имате каско. 

Как да открием добра оферта 

Тенденцията е да се сключва каско за по-нови коли, защото тогава има най-голям смисъл от подобен вид застраховане. Въпреки това всеки един собственик на автомобил би могъл да се възползва от услугата, ако прецени, че подобен продукт би му бил от полза. За да откриете изгодна оферта, може да използвате онлайн калкулаторите, които изискват да попълните следната информация: 

-данни за автомобила – тук се въвеждат данни като регистрационен номер, номер на рама, марка и модел кола, обем на двигателя, вид гориво, брой врати и др.;

-данни за водача – трите имена и ЕГН-то, посоченият в шофьорската книжка адрес, телефон и имейл адрес за връзка.

Автокаското може да бъде допълнено и от други покрития по желания – аудио техника (може да бъде обект на кражба с взлом), увеличаване на лимита за щетите, застраховка “Авто Асистанс” и други полезни продукти, от които все повече шофьори решават да се възползват в наши дни.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ