Skoda ще прави трамваи в Крагуевац

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 15 October 2021 13:23 >
Skoda ще прави трамваи в Крагуевац
Индустриалният парк MIND
До края на годината Skoda Transportation ще започне производство на трамваи в индустриалния железопътен парк MIND в Крагуевац, Сърбия, съобщи b92.net.  Плановете на чешката компания включват от производство на двигатели и инженеринг до продукция на цели трамваи основно за клиенти в Централна и Източна Европа.

Skoda разчита да доставя трамваи и за Белград, след като сръбската столица планира мащабно обновяване на своя автопарк. През следващите 5 години Белград смята да купи 80 тролейбуси, 120 трамваи и 500 автобуси на природен газ.

Skoda Transportation е част от холдинга PPF на покойния чешки милиардер Петр Келнер, който е собственик на българските бТВ и "Теленор". Компанията е производител на нископодови трамваи, електрически локомотиви, метровлакове, електрически автобуси и тролейбуси. Тя има 5500 служители и дъщерни дружества в Германия, Финландия, Унгария и Русия.

През последните години компанията е доставчик на новите трамваи и тролейбуси в София.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ