Член на ЕЦБ от Словакия е обвинен в корупция

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 13 October 2021 12:35 >
Член на ЕЦБ от Словакия е обвинен в корупция
Словашката прокуратура потвърди в сряда, че членът на ЕЦБ и управител на Словашката централна банка Петер Казимир е бил обвинен в престъпление, свързано с корупция и взимане на подкуп, предаде БНР.

"Прокурор в специалната прокуратура повдигна на 8 октомври обвинения срещу Петер Казимир за престъпления, свързани с корупция", заяви говорителката на специалното обвинение Яна Токолева, съобщава Ройтерс. "Като се има предвид ранният етап на наказателното дело, в момента няма да даваме допълнителна информация“, посочи още тя.

Управителят на Словашката централна банка беше обвинен в подкуп и корупция, но отрича подобни нарушения и ще се защитава срещу обвиненията, заявиха Казимир и неговият адвокат ден по-рано.

"Не се чувствам виновен за никакво престъпление", каза Казимир, който беше и министър на финансите, преди да заеме ръководния поста в централната банка през 2019 г.

Казимир оспори обвиненията, като заяви, че фактите са "неверни" и че прокурорите "нямат потвърдителни доказателства". Освен това той твърди, че не знае, че е нарушил законите на страната.

Обвиненията са в резултат на разследване срещу бившия ръководител на данъчната администрация на Словакия, който също така е обвинен в няколко различни случая на корупция.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ