БТА стартира платени стажове

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 13 October 2021 09:27 >
БТА стартира платени стажове
На 15 октомври в Българската телеграфна агенция /БТА/ започват първите платени студентски стажове в 123-годишната история на БТА, които са по програмата на Министерството на образованието и науката /МОН/ "Студентски практики - фаза 2".

Студентските стажове в БТА са в 21 направления - за репортери в различните информационни емисии на агенцията, за преводачи, графични дизайнери, за маркетинг, счетоводство, за видео журналисти, фоторепортери и стажанти в "Справочна информация", и други.

Програмата е целогодишна и в нея ще участват 30 ментори - със стаж над десет години в агенцията. Стажовете са платени по програмата на МОН и до момента по обявите са кандидатствали 90 студенти, като 25 от тях са одобрени. Те са от седем университета - от Университета за национално и световно стопанство /УНСС/, от Софийския университет "Св. Климент Охридски", от Нов български университет, от Техническия университет, от Националната художествена академия, от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и от Тракийския университет в Стара Загора.

Обучението ще бъде присъствено и при стриктното спазване на въведените мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 и по график.

Церемонията по откриването ще се състои в Националния пресклуб на БТА на 15 октомври от 13.00 часа. На нея са поканени ректорите на университетите, студентите, както и Соня Кръстанова-Богданова - ръководител на проекта "Студентски практики - фаза 2" на МОН.

На откриването на стажантската програма приветствия ще отправят генералният директор на БТА Кирил Вълчев, Соня Кръстанова-Богданова от МОН, Евгения Друмева - заместник-генерален директор "Информационна политика" в БТА, и доц. Георги Лозанов - директор на дирекцията "Знание и култура - ЛИК" в БТА.

Събитието ще се реализира при строгото спазване на всички действащи нормативни разпоредби за борба с разпространението на COVID-19. Ще присъстват до 30 участници, при спазването на дистанция и с носенето на предпазни маски.

На първи октомври в БТА беше създаден отделът "Обучение и стажове". Ръководител на екипа е Анета Паунска, която ще отговаря за студентските практики, обучителните семинари и други.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ