Христо Христов поема Дарик радио

Предприемачът наследява поста на починалия в началото на август Радосвет Радев

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 23 September 2021 11:32 >
Христо Христов поема Дарик радио
Христо Христов
Христо Христов е новият изпълнителен директор на Дарик радио. Това решение е взето тази седмица от Съвета на директорите и ще влезе в сила след вписване в Търговския регистър, съобщи медиата. Христов (37 г.) ще заеме поста на внезапно починалия в началото на август Радосвет Радев. Христов е доведен син на Радосвет Радев. След смъртта на Радев управлението на медията беше поето от програмния директор Константин Вълков.

"Поемам отговорността да продължа мисията на "Дарик" за качествена, свободна и независима журналистика в името на Радосвет. Ще запазим характерната и утвърдена публицистика в ефира на "Дарик", спортните коментари, новините, интервютата, анализите - ще растем, оставайки верни на себе си", казва Христов.

Христо Христов е предприемач и инвеститор, започнал кариерата си като журналист в "Дарик радио". По-късно работи в BBC London, а през 2005 г. създава едни от първите новинарски сайтове у нас - DarikNews.bg и Gong.bg. В периода 2013-2019 г. е главен изпълнителен директор и акционер в "Нетинфо", част от Нова Броудкастинг Груп, заедно с Радосвет Радев, с когото ги свързват редица общи бизнес начинания в областта на дигиталната икономика.

Христов е инвеститор е в редица успешни онлайн проекти като Grabo.bg, eBag.bg, Broshura.bg. Той е в Борда на директорите на най-голямата организация за предприемачи - Endeavor, инвестиционен партньор във фонда Eleven, член на Борда на съветниците на Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния тръст на Фондация "Международна награда на херцога на Единбург - България", ментор във Founders Institute, както и в бордовете на инвестиционните фондове HR Capital, "Доверие - обединен холдинг", "Кънвиниънс" (собственик на eBag), "Ейт Инвестмънтс" (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и други.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ