Бизнесът и регионите – Трансформацията

Годишна конференция на сп. BGLOBAL в партньорство с Българската стопанска камара

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 21 September 2021 09:07 >
Бизнесът и регионите – Трансформацията
увеличават? Отговор на тези въпроси ще търсим на конференцията „Бизнесът и регионите – Трансформацията“, първата годишна конференция на бизнес списание BGLOBAL, която организираме в хибридна форма заедно с Българската стопанска камара.

Акцент в дискусията, която ще се проведе на 5 октомври 2021 г., вторник, от 14,30 ч. в „Гранд хотел Милениум“, София, са предизвикателствата пред бизнесите и общините, произтичащи от Зелената сделка на ЕС и възможностите за развитие, които предоставя Националният план за възстановяване и устойчивост.

Конференцията ще бъде открита от вицепремиера по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Участници и панелисти са висши мениджъри на структуроопределящи за българската икономика компании и финансови институции, като:

- Тим Курт, изп. директор на „Аурубис България“

- Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД

- Доминик Хамерс, изп. директор на „Геотехмин“ ООД

- Румен Цонев, главен изп. директор на КЦМ

- Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“

- Цветанка Минчева, УниКредит Булбанк

- Пламен Димитров, управител на „Кофас България“


Участие в програмата ще вземат и представители на местната власт.

Разговорите ще се концентрират в два основни панела.

В първия, „Бизнес модели на устойчива трансформация“, ще бъдат представени реалните стъпки на компаниите в посока намаляване на въглеродния отпечатък, дигитализация, индустриална симбиоза. Ще говорим как тези проекти променят качеството на живот в съответните общини. Ще обсъдим как могат да се ускорят трансформациите - регулаторно, фискално, административно, с помощта на Боян Рашев, управляващ партньор на Денкщат България.

Акцент във втория панел - „Регионални модели на устойчива трансформация“, ще са усилията на местните власти да привличат и задържат инвестиционния интерес. Ще говорим за това как общините си сътрудничат с инвеститорите, от каква допълнителна свобода – регулаторна, фискална и т.н., се нуждаят, за да ускорят и задълбочат тези процеси. Тази тема ще анализира и Светла Костадинова, изпълнителен директор на Института за пазарна икономика.

Създаваме условия повече гости да участват в събитието на живо. Заради това, и във връзка с изискванията на здравните власти, моля да имате предвид следното:

- От всички присъстващи ще се изисква доказателство за пълна ваксинация, или удостоверение за преболедували (регистриран в РЗИ), или отрицателен тест. Във връзка с последната опция, ще има мобилна лаборатория с възможност за безплатно тестване на място.

- Обслужващият персонал ще бъде с документи за пълна ваксинация или отрицателен тест, или удостоверение за преболедували (регистриран в РЗИ).
Можете да се регистрирате за участие ТУК.

Събитието ще се излъчва на живо в страницата на Facebook събитието ни ТУК.

Спонсори на събитието са "Аурубис", "Асарел-Медет", "Геотехмин", "Дънди Прешъс Металс", "КЦМ-2000", "УниКредит Булбанк". investor.bg и Bloomberg TV са медийни партньори.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ