Boeing очаква възстановяване на авиацията до 2024 г.

Миналата година броят на пътниците е намалял с 60% до 1,8 милиарда

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 September 2021 19:40 >
Boeing очаква възстановяване на авиацията до 2024 г.
Източник: Shutterstock
Производителят на самолети Boeing очаква, че ще са необходими още две години и половина, за да се върне световната авиация до нивата преди пандемията, съобщи Би Би Си.

„Индустрията ще възстанови нивата на трафика през 2019 г. до края на 2023 г., началото на 2024 г.“, каза вицепрезидентът по маркетинг на авиопроизводителя Дарън Хълст, като добави, че вътрешните полети ще бъдат водещи във възстановяването.

Международните маршрути на дълги разстояния ще имат нужда от най-дълго време за възстановяване според прогнозата на Boeing, основно поради правителствени ограничения. От Boeing смятат, че те ще трябва да бъдат облекчени, за да се даде възможност за "възстановяване на натрупаното търсене, което вече съществува на пазара".

През миналата година броят на пътниците е намалял с 60% до 1,8 милиарда, а индустрията е загубила $126 млрд. според данни на организацията IATA, която смята, че това е най-лошата година в историята на авиоиндустрията.

Авиационната индустрия е от решаващо значение за световната икономика. Международната организация за гражданска авиация на ООН (ICAO) пресмята, че преди пандемията тя е произвеждала 3,6% от световната икономика, като е поддържала 65,5 милиона работни места по целия свят.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ