ОББ вече предоставя и услугата Apple Pay

Всеки клиент на ОББ, който притежава карта Mastercard, може да прави сигурни и удобни плащания с iPhone и Apple Watch

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 07 September 2021 16:25 >
ОББ вече предоставя и услугата Apple Pay
Обединена българска банка (ОББ) вече предлага на своите клиенти и услугата Apple Pay – безопасен и удобен начин на плащане. По този начин клиентите ще са предпазени и няма да им се налага да предават своята банкова карта, да докосват физически бутони или да разменят пари в брой за да осъществят трансакция. Вместо това ще могат просто да доближават своя iPhone или Apple Watch (часовник) до ПОС терминалите, за да извършат безконтактно плащане.

Всяка покупка с Apple Pay е сигурна, защото е удостоверена с Face ID, Touch ID или парола за устройство. Apple Pay се приема в магазини за хранителни стоки, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, магазини на дребно и много други места.

Клиентите могат също да използват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да извършват по-бързи и удобни покупки в приложения или в мрежата в Safari, без да се налага да създават потребителски профили или да въвеждат многократно информация за доставка и фактуриране. Apple Pay улеснява плащането на доставки на храни и хранителни стоки, онлайн пазаруване, транспорт и паркинг, и много други неща.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато клиентите използват кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това, уникалният номер на устройството е криптиран и сигурно съхраняван в Secure Element, сертифициран от платежната индустрия специализиран чип, предназначен да съхранява информацията за плащанията безопасно на устройството.

Apple Pay е лесен за настройка. На iPhone потребителите просто трябва да отворят приложението Wallet, да докоснат „+“ и да следват стъпките, за да добавят техните Mastercard® кредитни или дебитни карти, издадени от ОББ. След като клиент добави карта към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може веднага да започне да използва Apple Pay на това устройство. Клиентите ще продължат да получават всички награди, преференции, промоции и предимства, предлагани от картите на ОББ.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ