Водещ козметичен хирург: Превръщаме хората в извънземни

Виновни са социалните медии и промиването на мозъци с ненормални изображения за популярността на външния вид

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 24 August 2021 16:00 >
Водещ козметичен хирург: Превръщаме хората в извънземни
Скулите на Анджелина Джоли бяха изкуствено променени на екрана, за да създадат нейния „отчужден“ външен вид на Господарка на злото, естетика, популярна в социалните медии.
Женските идеали се променяха от една епоха и култура в друга, от бароковата красота на пълната фигура на Рубенс до полу-момчешкия чар на бурните двадесетте.

Въпреки това, водещ козметичен лекар порица колегите си за популяризирането на "извратения стандарт за красота" на 21 -ви век, който насърчава хората да се превърнат в "извънземни", съобщава The Times.

Сред клиентите на Стивън Харис в клиниката му в северен Лондон има и холивудски звезди. Индустрията бързо се превръща в огнище на психични заболявания поради разпространението на екстремни козметични промени, каза Харис. Други твърдят, че проблемът е по -остър в Америка и че козметичните процедури в Европа като цяло са по -умерени.

Харис нарича максимализма „новата норма“. Той се дава пример за такава процедура с „Руски устни“, когато в устните се инжектира голямо количество пълнител, така че те да придобият форма на сърце , като на матрьошка.

Изпъкналите скули и необичайно извити вежди са част от това, което той нарича „извънземен “външен вид“, напомнящ за изкуствено очертаната външност на героинята на Анджелина Джоли в „Господарка на злото“, филмът от 2014 г., в който тя играе злата фея от „Спящата красавица“.

Филърите за лице се превърнаха в основна характеристика на риалити програми, като Love Island.

Харис обвинява социалните медии и промиването на мозъци с ненормални изображения за популярността на външния вид. Други практикуващи подкрепиха неговата позиция. Бен Тейли, пластичен хирург за лице от Бевърли Хилс, казва, че лекарите, които правят прекомерни промени по лицата на своите клиенти, „имат много ярко въображение“. „Те се опитват да създадат нова анатомия, която не съществува, а пациентите в крайна сметка изглеждат като друг вид“, каза той пред The ​​Hollywood Reporter.

Лиза Гудман, собственик на GoodSkin в Лос Анджелис и Ню Йорк, каза, че европейският подход се счита за златен стандарт в индустрията. „Въпреки че може да не изглежда така, жените и мъжете в Европа правят процедурите - просто го правят по различен начин, правят го правилно“, каза тя. Тя добавя, че сега всички нейни служители преминават европейско обучение.

През последната година интересът към козметичната хирургия рязко се увеличи поради факта, че хората прекарват много време в гледане на собственото си лице в Zoom. Например Британската асоциация на естетичните пластични хирурзи (BAAPS) заяви, че според нейните членове миналата година броят на заявките за виртуални консултации се е увеличил със 70%. Броят на леченията е намалял с 24% до 21 174 спрямо предходната година в резултат на ограниченията за придвижване. Тази цифра не включва процедури като филъри за лице и устни.

Данните, публикувани от BAAPS, показват, че жените са били обект на 92% от козметичните процедури миналата година, от които увеличаването на гърдите е най -популярното.

Най -често срещаната процедура при мъжете е била ринопластика, промяна на формата на носа.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ