Радев упрекна парламента, че от сутрин до вечер изслушва служебни министри

Президентът настоя за актуализация на бюджета

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 22 August 2021 17:01 >
Радев упрекна парламента, че от сутрин до вечер изслушва служебни министри
Времето за политически декларации изтече. Хората очакват да видят ясно поета огтоворност от българския парламент. Чакам ясен сигнал от партиите, те трябва да решат, и устойчивата формула да дойде от тях. Това заяви пред журналисти  в Тополовград президентът Румен Радев по повод на очакваното връчване на третия мандат за съставяне на кабинет, предаде БТА.

При тази парламентарна конфигурация, ако искаме да имаме успех, трябва компромис. А точно тази дума не витае в българския парламент. Без компромис няма да се получи; много по-важен е диалогът между самите партии, които трябва да посторят едно стабилно мнозинство, така че да сформират устойчиво правителство, подчерта Радев.

Мога да забавя връчването на третия мандат в името на това, но до идния петък той трябва да бъде връчен, поясни държавният глава. Всички опции за връчване на мандат на оставащите партии са възможни, добави той.

Актуализацията на бюджета трябва да се случи, изтъкна Радев. Той упрекна парламента с думите, че Народното събрание сега се занимава само с изслушване на служебни министри от сутрин до вечер, вместо да свърши неотложната работа. "От всички разговори, които водих тези дни със стотици граждани, се убедих, че българите гледат с голяма надежда, но партиите трябва да знаят и че тяхното търпение изтича", посочи Радев.

При другия вариант - отново избори, но с актуализиран бюджет, ще имаме отново служебен кабинет, но държавата ще бъде блокирана за вземане на важни решения, тъй като стратегически решения могат да бъдат взети само от парламента, отбеляза държавният глава.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ