С нов завод България ще е производител №1 в Европа на електрически велосипеди

С инвестиция от над 60 млн. лв. и нови Pierer Group и "Макском" откриват в Пловдив ново производство

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 21 July 2021 16:56 >
С нов завод България ще е производител №1 в Европа на електрически велосипеди
Служебният министър на икономиката Кирил Петков присъства в Пловдив на подписването на договора за съвместна инвестиция между пловдивския производител на велосипеди "Макском" и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, с която страната ни ще излезе на първо място в Европа по производство на електрически велосипеди. Това съобщиха от министерството, цитирано от БТА.

Новият завод за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства ще е разположен на 131 дка в "Тракия икономическа зона" и ще осигури нови 1000 работни места за Пловдив и региона. Планирано е инвестицията да надхвърли 60 млн.лв.


"Тази инвестиция е уникална за България. Това е сектор, с който имаме шанс да сме номер 1 в цяла Европа. Ако успеем да направим така, че 15 на сто от компаниите ни да достигнат техните успехи, икономиката на България ще се удвои", е заявил още Петков. По думите му,
 българската икономика разчита точно на такива конкурентни и успешни компании.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ