Байдън подкрепя инициативата "Три морета"

Като работите заедно, ще укрепите суверенитета, казва американският президент

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 08 July 2021 16:29 >
Байдън подкрепя инициативата "Три морета"
Източник: Тони Тончев
САЩ ви подкрепя във всяка стъпка, ангажираме се да могат да се подобрят връзките във вашия регион и с институциите, за да може Европа да изпълни отколешната си цел - да е обединена, да работи и да живее в мир, заяви президентът на САЩ Джо Байдън във видеообръщение към участниците в Шестата среща на върха на инициативата за регионално сътрудничество "Три морета", която започна днес в София, съобщи БТА.


Байдън посочи, че САЩ подкрепя инициативата "Три морета" и отбеляза, че има невероятен потенциал да се подобри просперитета на този регион и на целия свят.

Шестата среща на инициативата "Три морета" започва в София


Демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си, да се инвестира в добра инфраструктура по прозрачен начин, включително чрез инициативите по "Три морета", да се изкорени корупцията, заяви президентът на САЩ.

Като работите заедно, ще укрепите суверенитета, ще се укрепи енергийната сигурност и всички граждани на региона ще могат да се конкурират и да процъфтяват, за да може светът да е по-сигурен, да няма държави, които саботират други с кибер атаки, каза още Байдън. Можем да го постигнем заедно, заяви той.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ