Само 1,1% положителни тестове за коронавирус

Столична община отваря четвърти мобилен пункт за ваксинация

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 04 June 2021 09:32 >
Само 1,1% положителни тестове за коронавирус
Източник: Shutterstock
Eдва 1,1% са новите случаи на коронавирус на база на направените тестове за последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал. На 3 юни са са установени 170 новозаразени пре 15 295 теста. Ниският процент е свързан и с активизирането на туристическия сезон, защото все повече хора се тестват, за да могат да пътуват в други държави.

2765 са хоспитализираните, като от тях в интензивно отделение са 309 души. Активните случаи на зараза са 16 117. Починалите за последното денонощие са 45, а 494 са излекуваните.

За последното денонощие са поставени 23 158 дози ваксини срещу Ковид-19, показва статистиката.

Четвърти мобилен пункт за ваксинация срещу COVID-19 се отваря тази събота и неделя в София. Той ще е разположен в Северния парк при входа откъм улица „Бели Дунав“ в квартал „Надежда 4“. Останалите 3 пункта ще са на познатите от миналия уикенд места:

В Южния парк при входа откъм бул. „Гоце Делчев“

В Борисовата градина до езерото „Ариана“

В кв. „Красна поляна“, паркинг до Т-маркет на бул. „Възкресение“

Работното време на пунктовете е от 9.00 до 16.00 часа.

Във всички пунктове столичани ще могат да избират каква ваксина да им бъде поставена – векторна или иРНК. През миналия уикенд са се ваксинирали над 1000 души в мобилните пунктове, информират от Столичната община.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ