САЩ налагат санкции на Божков, Пеевски и спец по подслушванията

Под ограниченията на закона "Магнитски" попадат и 64 компании

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 02 June 2021 18:13 >
САЩ налагат санкции на Божков, Пеевски и спец по подслушванията
Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи и на 64 компании съгласно закона "Магнитски", предаде Ройтерс, като се позова на съобщение в сайта на ведомството, съобщи БТА.

Мярката е насочена срещу укриващия се Дубай крупен бизнесмен Васил Божков,  бившия депутат от ДПС и също едър бизнесмен Делян Пеевски, и Илко Желязков, зам.шеф на Националното бюро за контрол над срециалните разузнавателни средства, бивш офицер от контраразузнаването и бивш член на борда на Българския енергиен холдинг. В медиите Желязков е свързван пряко с Пеевски. 

Санкциите по закона "Магнитски" се налагат на хора, свързани с нарушаване на човешките права или с корупция. Забранява им се да влизат на територията на САЩ. 

В същия ден вътрешният министър Бойко Рашков се освободи от началничката на кабинета си Елена Фичерова, заради която постоянно бе свързван с Васил Божков. Тя сама подала заявление за напускане, за да не носи негативи на политическия кабинет на министъра. 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ