Бил и Мелинда Гейтс се развеждат

Двамата ще продължат дейността на общата им фондация, която се занимава с различни кампании по цял свят

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 04 May 2021 09:37 >
Бил и Мелинда Гейтс се развеждат
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс и неговата съпруга Мелинда се развеждат след 27 години брак. Новината беше съобщена в съвместно изявление в Туитър.

"След много мисли и много работа върху връзката ни взехме решението да сложим край на брака си“, съобщават Бил и Мелинда Гейтс. Допълват, че ще продължат дейността на общата им фондация, която се занимава с кампании по цял свят.

 „През последните 27 години ние отгледахме три невероятни деца и изградихме една фондация, която работи по целия свят, за да помогне на всички хора да водят здравословен и продуктивен живот“, посочват още двамата и настояват да бъде уважено правото им на личен живот.

По данни на сп. „Форбс“ Бил Гейтс е на четвърто място по богатство в света със състояние от 124 млрд. долара. Преди него са Джеф Безос ($177 млрд.), Илон Мъск ($151 млрд.) и Бернар Арно ($151 млрд.).

Богатството на Бил Гейтс (65 г.) идва от фирмата, на която е съосновател, „Майкрософт“ – най-голямата софтуерна компания в света. Мелинда (56 г.) се присъединява към фирмата като продуктов мениджър през 1987 г. Двамата се запознават същата година, а през 1994 г. сключват брак на хавайския остров Лана
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ