Yahoo има нов собственик

Verizon продаде портала заедно с AOL за $5 млрд.

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 03 May 2021 20:34 >
Yahoo има нов собственик
Източник: Shutterstock
Два от пионерите в интернет ерата - Yahoo и AOL бяха препродадени за пореден път, след като последният им собственик не успя да възстанови тяхната слава, съобщи Би Би Си. Американският телеком Verizon продаде медийните си активи на американска частна инвестиционна компания за $5 млрд. Verizon купи Yahoo през 2017 г. и AOL през 2015 г., като плати общо $9 млрд. за тях.

Някога Yahoo и AOL бяха глобални лидери, но бяха засенчени от компании като Google и Facebook. Според условията на сделката с Apollo Global Management, все пак Verizon ще задържи 10% от подразделението. Телекомът купи двата бранда с идеята да навлезе бързо в пазара на дигитална реклама, но конкурентите като Google, Bing, Facebook, Twitter, ESPN, Fandango и Weather.com бързо ги изтласкаха от пазара.

Новите собственици Apollo смятат, че все още има сериозна възможност двата бранда да бъдат развити като мощна медийна и рекламна организация. Yahoo е сред най-големите агрегатори на новини, като е 11-тата по посещаемост интернет страница в света с 3,8 млрд. посещения за последните 6 месеца.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ