Фенове на "Юнайтед" провалиха домакинството срещу "Ливърпул"

Протестът отново бе срещу собствениците на клуба - братята Глейзър

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 03 May 2021 01:05 >
Фенове на "Юнайтед" провалиха домакинството срещу "Ливърпул"
Фенове на „Манчестър Юнайтед“ провалиха домакинството на клуба си срещу „Ливърпул“ с протест. Те са гневни на собствениците на отбора – американските милиардери братята Глейзър от години, но решението им да присъединят клуба към несъстоялата се евроейска „Супер лига“, разпали нова вълна на недоволство у привържениците.

В момента „Юнайтед“ са втори, а ако „Ливърпул“ спечелеха двубоя, „Манчестър“ сити щяха да станат недостижими на върха няколко кръга преди края на сезона.

Повече от 200 привърженици започнаха своя протест пред клубния стадион „Олд Трафорд“, разпалвайки пламъци с жълт и зелен дим, които са оригиналните цветове на клуба от неговото основаване през 19век. Около 200 души преодоляха охраната от полицаи и стюарди, ранявайки двама души, и принудиха двата клуба и футболната асоциация да се споразумеят за отлагане на мача, а отборите дори не напуснаха хотелите, където нощуваха преди двубоя.

Привържениците на „Манчестър юнайтед“ са против фамилията Глейзър още от 2005 година, когато братята придобиха клуба, но в последните години агресивните им действия зачестяват .Те включват и нахлуване на тренировъчната база.

Раняването на охранителите обаче заплаши каузата им с компрометиране. В изявление от Висшата лига заявиха, че признават правото на феновете да протестират, но осъдиха ескалацията и раняването персонал, който съвестно изпълнява задълженията си. Полицията обяви, че разследва инцидента, както и нарушаването на противоепидемичните мерки, които все още забраняват посещаването на футболни двубои.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ