Фондация УниКредит финансира четири български проекта в подкрепа на детството

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 22 April 2021 15:55 >
Фондация УниКредит финансира четири български проекта в подкрепа на детството
Източник: Shutterstock
Общо четири български проекта получават финансовата подкрепа от Фондация УниКредит на обща стойност 30,000 евро. Те бяха избрани сред над 70 кандидатури, които се включиха в инициативата на Фондация УниКредит и УниКредит Булбанк „В подкрепа на детството“ (Call for Europe 2020).

Всички кандидатури в България бяха разгледани от жури в състав: Красимира Величкова - директор на Българския дарителски форум, Анна Адамова - програмен директор на Българския център за нестопанско право, Мария Брестничка - координатор мрежа в "Национална мрежа за децата“, Диляна Стоянова - старши мениджър „Спонсорства и събития“ в УниКредит Булбанк, Екатерина Анчева - старши мениджър „Комуникации и корпоративна култура“ в УниКредит Булбанк като председател на журито беше главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, Теодора Петкова. Четирите проекта, които получиха финансиране, финално бяха потвърдени от Фондация УниКредит.

Подкрепа за дейността си ще получат:

„Като в приказките“ на Фондация „Джендър Алтернативи“ (ДА) – 10 хил. евро – провеждане на тематични работнилци с деца, жертви на насилие. Чрез тях на децата, преживели насилие ще се даде възможност да развият талантите и възможностите си, да преминат по-леко през травмата от преживяното насилие и да засилят своята социална интеграция.

„Мога сам“ на Сдружение „Дете и пространство“ – 10 хил. евро – проектът е насочен към деца с физически увреждания, които не могат да говорят и да използват ръцете си. Предвижда внедряване в практиката на съвременен високотехнологичен метод за допълваща и алтернативна комуникация, при който чрез движения на очите и насочване на погледа може да се използва специализиран софтуер за комуникация, синтезирана реч, обучение и развитие на когнитивни умения.

„С катерачески умения към нови постижения“ на Фондация „Конкордия България“ – 5 хил. евро – създаване на терапевтична програма за деца в неравностойно положение. Основната цел е чрез изграждане на стена за катерене да се допринесе за справянето с установените взаимно свързани проблеми от умствен, психологичен и моторен характер сред 60 деца в неравностойно положение.

„Забавно е, лесно е“ на СНЦ Морски клуб „Приятели на морето“ – 5 хил. евро -  проектът е насочен към 30 деца със различни здравословни проблеми на възраст от 10 до 15 г. Главна му цел е чрез използване ресурсите на морето (слънце, горещ пясък и морска вода) да се проведе рехабилитационна програма за подобряване на здравния им статус и психическото им състояние. Методът, който ще бъде използван е известен като Деептерапия (подводна терапия) и включва упражнения и плуване под вода по водолазен способ.

„Вълнувам се всеки път, когато се докосна до проекти, които включват работа с деца. Чрез програмата Call for Europe опознавам различни светове и се радвам, че имаме възможност да помагаме на деца с различни потребности. Винаги е трудно да се избере между много качествени проекти, затова ние продължаваме да търсим партньорства и начини да бъдем полезни на смелите организации, които решават конкретни проблеми.“, сподели Теодора Петкова, председател на журито и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ