Московската прокуратура иска забраната на организациите на Навални

Целта е Фондът за борба с корупцията и неговите структури да бъдат обявени от съда за екстремистки

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 17 April 2021 14:14 >
Московската прокуратура иска забраната на организациите на Навални
Московската прокуратура подаде в съда иск за признаване на Фонда за борба с корупцията (ФБК) и регионалните щабове на намиращия се в затвора критик на Кремъл Алексей Навални за екстремистки организации, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Това може да доведе до забраната на тези организации и да позволи активистите им да бъдат осъждани на до 10 години затвор.

Прокуратурата каза, че е решила да се обърне към съда, след като е проучила антикорупционната фондация на Навални и изградените от него в страната регионални активистки групи.

"Под прикритието на либерални лозунги тези организации се занимават със създаването на условия за дестабилизиране на социалната и обществено-политическата ситуация", посочи тя в комюнике, публикувано вчера на сайта ѝ. На практика целта на организацията е създаване на условия за промяна на основите на конституционния строй, включително чрез използването на сценарий за "цветна революция", допълва прокуратурата.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ