ГЕРБ издига премиер и председател на парламента

Можем да сме и качествана опозиция, заяви Томислав Дончев

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 12 April 2021 14:24 >
ГЕРБ издига премиер и председател на парламента
Томислав Дончев
ГЕРБ ще предложи и премиер, и председател на парламента.
В проектокабинета на ГЕРБ ще има и приемственост, и промяна, заяви на пресконференция членът на Изпълнителната комисия на партията Томислав Дончев, цитиран от БТА. Л
идерът Бойко Борисов не участваше в брифинга, защото, по думите на Дончев, имал поредица от международни разговори.

Компромис с името на премиера не е обсъждан както и не са водени разговори за подкрепа с други политически сили, които влизат в парламента, каза Донченв, като обеща пред медиите всички имена в новото проекто правителство да станат ясни съвсем скоро.


Депутатът Даниел Митов отрече с него да са водени разговори да оглави кабинет на ГЕРБ, убеден е, че лидерът на партията трябва да е и кандидат за министър-председател.

От ГЕРБ са категорични, че не се страхуват от евентуално служебно правителство, но посочиха, че политическият реваншизъм не е добра технология, не служи на обществото.


"Дали трябва да има предсрочни избори, мисля, че демокрацията никога не може да бъде предозирана, колкото пъти трябва да има избори - толкова", коментира Томислав Дончев. Но смята, че серия от краткосрочни правителства не е добра за постигане на дългосрочни цели.


Можеш честно да служиш на обществото в ролята на коректив, на опозиция, имаме опит с едното и с другото, изтъкна още Дончев и изрази увереност, че ГЕРБ може да е качествена, адекватна опозиция.


На предстоящото Национално събрание на ГЕРБ през май не се изключват и промени при заместник-председателите на ГЕРБ, стана ясно също от думите на Томислав Дончев. Ще правим анализ на ниво секции, промени са необходими, не фасадни, а смели, смята той, като уточни, че говори и за персонални, и за структурни промени, и за начина, по който общуват с хората.


Ясно и категорично президентът има своята роля в управлението на някакви задкулисни и не чак толкава публични процеси, очевидно е желанието му да състави служебен кабинет, отговори на журналистически въпрос Даниел Митов. Според него президентът е излязъл извън рамките на конституционно определените му правомощия, от традицията на предшествениците си до голяма степен да бъдат обединители. Те не са си позволявали да разединяват нацията, това ще бъде наказано на следващите президентски избори, прогнозира Митов.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ