Интерлинк Груп започна изграждането на най-големия завод за алуминиеви профили на Балканите

Съоръжението ще се намира в Тракия икономическа зона, на площ от 200 000 кв.м., а инвестицията възлиза на 40 млн. лв.

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 31 March 2021 16:00 >
Интерлинк Груп започна изграждането на най-големия завод за алуминиеви профили на Балканите
В Тракия икономическа зона започна строителството на най-големия на Балканите завод за алуминиеви профили. Днес бе направена първа копка на съоръжението в с. Радиново, в индустриална зона „Марица“, част от икономическата зона. Размерът на инвестицията възлиза на 39 705 000 лв. Общата площ на терена е 200 000 кв.м., върху част от която до лятото на следващата година ще бъде изградено първото предприятие от 22 500 кв. м. Първоначално то ще е с годишен капацитет 10 000 тона алуминиеви профили с широки архитектурни решения.

Инвестиционният проект се реализира от фирмата-майка „Интерлинк Груп“ АД, а самото производство ще осъществява дъщерното дружество „Профилинк“ ООД. Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група“ ЕАД, а проектът е поверен на арх. Георги Стоянов, управител на "Архитектурно дизайнерско студио".

По план до първия завод в рамките на 5-10 години трябва да бъдат построени още 3 производствено-складови халета. По своите параметри базата на „Профилинк“ се очертава като най-голямата в този сектор на Балканския полуостров.

„Заводът ще бъде smart, с висока степен на автоматизация.“, съобщи днес пред медиите председателят на СД на „Интерлинк груп” АД Здравко Линкин. „Ще бъдат разкрити 150 нови работни места. Ако тази инвестиция се беше случила преди няколко години, тогава щяха да ни трябват минимум 500 души персонал. Първоначалните ни намерения бяха новият завод да бъде позициониран извън България, но се оказа, че е по-скъпо и трудно за управление като производство. Благодарим на всички институции и на екипа на Тракия икономическа зона, които много помогнаха за реализиране на този проект“, допълни предприемачът. „Целта ни е да се конкурираме със световно известните производители на този тип прозоречни системи. И да ги изпреварим“, подчерта Линкин. „Профилинк“ ООД в момента е в топ 10 на европейските производители на PVC профили.

Проектът има  сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

„За тази година са планирани още три големи инвестиции на територията на индустриална зона Марица на обща стойност около 100 милиона лева“, съобщи Пламен Панчев, създател и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона. 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ