Стабилна промяна с Теодора Петкова, УниКредит Булбанк

Какво може да прочетете в новия брой на списание BGlobal

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 26 March 2021 09:30 >
Стабилна промяна с Теодора Петкова, УниКредит Булбанк
Всяка промяна е предизвикателство. Когато се променят големи компании, предизвикателството е голямо. А когато става въпрос за най-голямата банка, доказала се през годините като най-стабилната банка и в периоди на трусове – това вече е Предизвикателство.

За главния изпълнителен директор на Уникредит Булбанк Теодора Петкова промяната е неизбежна, за да останеш на върха. Как го прави тя начело на най-голямата банка? С намирането на баланс и с разбирането, че трудните времена са истинския тест за ролята на една банка да бъде близо до клиентите си и да ги подкрепя. Затова и ковид-кризата не я отказва, а обратното – стимулира я да ускори процеса, който да превърне Уникредит Булбанк в синоним не само на стабилност и устойчивост, но и в

синоним за клиентска грижа и етичен бизнес.

От разговора ни с Теодора Петкова в новия брой на списание BGlobal ще разберете как дигитализацията може да се съчетае с индивидуалния подход към клиента и защо финтех компаниите помагат на банките да използват по-добре своите предимства. Ще прочетете кои са личните й уроци като мениджър и кои са плюсовете да израстнеш професионално в една компания, преди да я оглавиш.

Новите технологии са в основата и на бизнес модела на Иво Куманов, развил НИК груп от търговец на GPS-и до регионален лидер в дигитализацията на земеделските дейности. Ще видите стъпките, по които НИК се развива и надгражда, ще разберете и защо за Куманов екипът и доверието към хората в екипа прави една компания наистина успешна.

В новия брой на BGlobal ще прочетете и прогнозите на главния изпълнителен директор на Виваком Атанас Добрев за развитието на 5G мрежата в България. До 3 години

мобилният трафик в 5G

ще е по-голям от трафика във всички останали мрежи, убеден е Добрев.

Ще разберете и защо за Рени Миткова, управител на „ЕОС Матрикс“, технологиите не само не обезличават и унифицират бизнеса, а го правят по-личен и съобразен с конкретните нужди и очаквания на хората. Както и за личния й опит като лидер, който умее да вдъхнови екипа си да повярва в бъдещето и да го сбъдне.

Добрев и Миткова са мениджърите, които в този брой представяме в рубриката ни „Ателие 12 и 5“, в която показваме как го правят „първите“ в бизнеса.

За иновациите и умното насочване на средствата от трите фонда за бизнеса в Плана за възстановяване и устойчивост говори бившият вицепремиер Лидия Шулева. За зелените иновации и за начините да срещнем учените, които ги създават и фирмите, които имат нужда от тях, говори шефът на Агенцията за малки и средни фирми Бойко Таков. Първите стъпки в тази посока вече са факт – вижте ги.

В рубриката ни „Защо България?“ председателят на Шведско-българската търговска камара Стефан Бенгтсон дава своя поглед към бизнес средата у нас. И напомня, че евтината работна ръка не е предимство – винаги ще се намери някой, който да предложи по-евтин труд. Разковничето е в качествената работна ръка, а за нея ключова е промяната в подготовката, която получават студентите в българските вузове.

Ще успее ли Иван Манев да превърне приложението за чужди езици Worddio в първия български еднорог? Коя е алтернативата за автономно екоелектричество, която разработва д-р Илиян Попов и екипа му от БАН? Какви са новите тенденции в потребителското пост-ковид поведение според проучване на Euromonitor и как бизнесът да се съобрази с тях? Какво се случва на пазара на труда в България и защо възнагражденията на мениджърите „слязоха от магистралата“?

За всичко това може да прочетете в новия брой на BGlobal. В който ще се срещнете и с още много интересни автори.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ