Планът "Байдън" за американската икономика влезе в сената

Пакетът със стимули за 1.9 трилиона долара може да се приеме преди понеделник

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 06 March 2021 10:36 >
Планът "Байдън" за американската икономика влезе в сената
Демократическата партия ще опита да прокара за гласуване плана на президента Джо Байдън за стимулиране на американската икономика с нови 1.9 трилиона долара, съобщава „Ройтерс“.

Това е първата голяма инициатива на новоизбрания американски преидент и се очаква с реализацията й американската икономика да получи тласък за преодоляване на кризата, която коронавирусът създаде.

Играта на „котка и мишка“ в американския сенат започна вчера и се очаква да приключи утре, като в този период демократите ще тлябва да мобилизират всичките си члеове за да формират мнозинство и да надделеят над опитите на републиканците да модифицират пана, или да го блокират.

До момента има едно забавяне от 11 часа – период в който центристки настроени сенатори бяха убеждавани да подкрепят законопроекта, а в замяна получиха компромис, касаещ обезщетенията за безработица. Водач на глупата от скептици е Джо Манчин, който смята, че изпълнен в оригиналиня си замисъл, планът на президента ще доведе до прегряване на икономиката и нова криза в бъдеще.

След разрешаване на този проблем, се премина към гласуването и отхвърлянето на стотици предложния на републиканската партия, целящи допълнително да изменят плана. Ако техните предложения бяха приети, мащабите на плана щяха да се свият до едва 650 милиарда долара.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ