Гърция е пред прага на пълна карантина

Броят на новите случаи на Covid-19 се увеличава рекордно

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 03 March 2021 11:39 >
Гърция е пред прага на пълна карантина
Източник: Gulliver photos/Getty images
Хора чакат реда си в център за ваксиниране в Атина.
В Гърция щабът по борба с коронавируса извънредно обсъжда нови мерки заради рекордния брой новозаразени - 2353 за денонощие и се очаква да бъде въведена пълна карантина в цялата страна, съобщи БНР.

Извънредно заседание на националния щаб по борба с коронавируса се провежда в Атина поради рекорден брой новозаразени в последното денонощие.

Отрицателен рекорд отбелязват областите Атика, Солун и Ахаиа, които са в строга карантина повече от две седмици.

Според епидемиолозите увеличеният брой на заразените с Covid-19 се дължи на новия по-заразен вариант. Те настояват да се въведе пълна карантина поне за две седмици, а ако се наложи и за по-дълго време.

Полицията получи заповед за масови проверки за причината за излизане на хората, които се движат навън. Налагат се масово глоби.

Covid отделенията на болниците в Атина нямат свободни легла. Хоспитализираните се настаняват в други отделения, където лекарите не са специалисти по коронавируса. Опозицията отново призова за спешна мобилизация на частните клиники в цялата област Атика.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ