Отварят отново „зелените коридори“

Те ще важат, когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните за имунизиране групи

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 28 February 2021 15:06 >
Отварят отново „зелените коридори“
Източник: Shutterstock
Решено е да бъдат възстановени така наречените "зелени коридори" за ваксиниране на хора, които не попадат в някоя от четирите фази на имунизация срещу коронавируса, предаде БНР, като цитира съобщение на Министерството на здравеопазването. В него се уточнява, че когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните четири фази, ще бъдат имунизирани и хора, които не попадат в целевите групи. По-рано днес премиерът Бойко Борисов си обърна към здравния министър проф. Костадин Ангелов с препоръката: 

"Там, където има чакащи, пуснете зеления коридор за ваксиниране. „Ако има чакащи на „Пирогов“, на ВМА, и пред големите болници  - пуснете зеления коридор да минат днеска хората. Възстановете и тези няколко дни, докато дойде 8 март за следващата доставка, която имаме“.  

Днес министър-председателят беше в „Пирогов”, където разгледа детското отделение на болницата. Заедно с него бяха здравният министър и директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Премиерът поръча на здравния министър да има ваксини за членовете на изборната администрация и отбеляза, че очакваната утре доставка от 21 060 дози от препарата на „Пфайзер/Бионтек“ трябва да се запазят именно за СИК и РИК.

Тази сутрин в България пристигнаха още 52 800 дози от ваксината на "Астра Зенека", от които ще бъдат осигурени количества и на личните лекари. 

„В различните области по различен начин вървят фазите от националния ваксинационен план. 50% от тези ваксини ще дадем на общопрактикуващите лекари. И за тези, които в момента са дошли, има много желаещи “, каза още здравният министър.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ