Конфискация на пари и имоти за 406 млн. лв. на Васил Божков и свързани с него лица

Исковете на КПКОНПИ ще бъдат внесени в СГС и други окръжни съдилища

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 22 February 2021 16:31 >
Конфискация на пари и имоти за 406 млн. лв. на Васил Божков и свързани с него лица
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) иска отнемането на незаконно придобити пари и имущество на стойност 406 млн.  лв. от намиращия се в Дубай бизнесмен Васил Божков и свързани с него лица, съобщи БНР.

Исковете ще бъдат внесени в различни окръжни съдилища в страната, уточняват от КПКОНПИ, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров. В исковите молби са включени 36 недвижими имота и 7 моторни превозни средства.

Най-големият иск - за 279,3 млн. лв., ще бъде внесен в Софийския градски съд. Той е по разследването срещу Божков, че в периода 2014-2020 г. е ръководил организирана група за множество престъпления.

Иска се отнемането и на моторна яхта с пазарна стойност 41 000 лв., яхта с пазарна стойност 1,1 млн. лв. и на самолет с пазарна стойност 34 млн. лева.

От разследвания за 19 престъпления Васил Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими имота - апартаменти и прилежащи помещения в сгради в центъра на София, апартамент в Балчик, право на строеж на многофамилна жилищна сграда - отново в столицата, както и поземлени имоти и двуетажна къща в Гърция и недвижими имоти в Париж, изброяват от комисията "Цацаров".
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ