Слави отказа на Васил Божков

"Българско лято" ще търси друга партия, чрез която да участва в изборите

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 18 February 2021 14:16 >
Слави отказа на Васил Божков
Движението на олигарха Васил Божков „Българско лято“ е предложило на „Има такъв народ“ съвместно участие в изборите, но Слави Трифонов отказал. Това става ясно от задочната размяна на реплики между бизнесмена с 18 обвинения и шоумена във „Фейсбук“.  

Първо, бившият хазартен бос призова Слави чрез статус: "Много от целите на "Българско лято" и ПП "Има такъв народ" съвпадат. Политиките също. Предлагаме участие с общи листи на #избори2021. Слави, ако наистина искаш да спасим България - да се обединим. #БъдетеСмели", прилагайки инфографики, които посочват сходствата между политическите манифести на двете партии.

Слави Трифонов отговори също през социалната мрежа: „Още на 30 ноември аз заявих, че партия “Има такъв народ” ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал“.

Накрая Васил Божков изрази разочарованието си и обвини водещия, че той и партията му са пазители на статуквото: „Слави - силен егоцентризъм, още по-силни зависимости. Стабилна патерица за хунтата. Жалко. Българско лято остава единствената алтернатива“.

"Българско лято" на Васил Божков търси начин да участва на парламентарните избори на 4 април, след като не успя да се регистрира навреме като политическа партия, заради обжалване на прокуратурата и изтичане на срока за регистриране в Централната избирателна комисия.

В поредица от изказвания, Васил Божков обясни, че ще преодолее спънките, за които обвинява управляващите. Това трябва да стане чрез използването на друга партия, която е получила регистрация  - традиционен похват за навлизане на нови играчи в Българската политика.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ