Кипър демонстрира как се прави туризъм в условията на пандемия

Страната сключва двустранни споразумения за признаване на ваксинационни паспорти, което елиминира задължителните тестове и карантини за идващите чужедстранни гости от съответните държави

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 15 February 2021 10:24 >
Кипър демонстрира как се прави туризъм в условията на пандемия
Източник: Shutterstock
Кипър обяви, че от 1 април се отваря за новия туристически сезон за Израел, а двете страни взаимно ще признават ваксинационните си паспорти, предаде БНР. Това означава, че гражданите на Израел, ваксинирани с одобрена за ЕС ваксина, ще могат да пътуват до Кипър без да им се изисква PCR-тест и без да бъдат поставяни под карантина.

Споразумението между двете държави за облекчаване на коронавирусните мерки в туризма беше обявено от президента на Кипър Никос Анастасиадис след срещата му с премиера на Израел Бенямин Нетанаху снощи в Йерусалим.

Премахването на здравните ограничения се очаква да има бърз положителен ефект за кипърския туризъм, особено за Великденските празници, за които по традиция островът е една от любимите дестинации за израелците.

Това е първото двустранно споразумение за Кипър, но се очаква този модел да се приложи и за други важни за острова туристически пазари, като Русия и Великобритания, като с двете страни също бъдат постигнати подобни договорености.

Кипър ще участва в клиничните изпитвания на лекарство срещу Covid-19, което се разработва от израелски учени, съобщи още президентът Никос Анастасиадис.
Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ