Масовата ваксинация започва в края на април

Утре кабинетът решава за частично отваряне заведения и връщане на големите ученици в клас

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 20 January 2021 09:22 >
Масовата ваксинация започва в края на април
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
От края на април ще започне масовата ваксинация и всеки желаещ, записан при личния си лекар, ще има достъп до ваксината, съоби пред бТВ националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той обясни, че тогава вече ще разполагаме с чакащата за одобрение от здравните власти ваксина на Astra Zeneca, от която са поръчан най-много бройки. Доц. Кунчев посочи, че тази ваксина е предпочетена заради възможността да се съхранява по-дълго време в обикновен хладилник, вместо в специални фризери.

544 са новите случаи на коронавирусна инфекция у нас при направени 7921 теста (6,8% положителни проби), показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Най-много - 107, са новозаразените в София, следват Бургас със 77 и Плевен с 35 нови случая. Излекуваните са 6243 души, а починали са 49.

В болница се лекуват 3 223 пациенти, 318 от тях са в интензивни отделения. През последното денонощие са ваксинирани 2 588 души и така общият им брой става 22 226. Втора доза ваксина е поставена на 3168 души.

Очаква се утре да бъде взето решение за частично облекчаване на противоепидемичните мерки, което предвижда връщане по график в училище на някои от класовете на учениците от 5 до 12 клас и частично отваряне на молове, ресторанти и фитнес зали.
Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ