Навални лишен от адвокатска защита

Това е тотално беззаконие, коментира задържането си опозиционерът

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 18 January 2021 13:42 >
Навални лишен от адвокатска защита
Руският опозиционер Алексей Навални нарече "тотално беззаконие" процедурата срещу него след арестуването му снощи и откарването му в полицейско управление, където съдия трябва да се произнесе за поставянето му под стража, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Не разбирам какво става. Виждам съм много подигравки с правосъдието (. . .), но това е тотално беззаконие", заяви критикът на Кремъл във видеозапис, разпространен чрез "Туитър" от говорителката му Кира Ярмиш.


Привържениците на Навални от неговия "Фонд за борба с корупцията" заявиха днес, че вчера той е бил задържан "незаконно" на връщане от лечение в Германия и полицията не му разрешава достъп до неговите адвокати.


Според Кира Ярмиш двама негови съветници са били допуснати в сградата на полицейското управление в Химки край Москва, където властите го държат, но не им е било разрешено да разговарят с него. Полицията нарушава закона, коментира адвокатката му Олга Михайлова по радио "Ехото на Москва".


Федералната служба за изпълнение на наказанията поиска съдът да арестува Навални, докато бъде разгледан въпросът да се замени условната му присъда за измами по делото "Ив Роше" с ефективна, предаде ТАСС. По-рано агенцията предупреди, че Навални е застрашен от ефективна присъда, тъй като е нарушил мярката за неотклонение - подписка, писаха медиите.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ