bTV с нов изпълнителен директор

Мартин Швехлак поема поста от Флориан Скала

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 December 2020 12:45 >
bTV с нов изпълнителен директор
Източник: бТВ
Мартин Швехлак
От днес bTV е с нов главен изпълнителен директор, след като досегашният Флориан Скала е напуснал, а на негово място е назначен Мартин Швехлак, съобщават от компанията. Не се посочват причините за оттеглянето на Скала. Мениджърския опит на Швехлак обхваща телевизия, печатни и интернет медии и дигитални платформи. Швехлак е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 г. до 2018 г., като под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан ТВ източник на новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи. Швехлак ще пътува от Прага, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в чешката столица, съобщават от bTV. Като главен изпълнителен директор чехът ще рапортува пряко на Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на CME България. 

„2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за bTV. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с COVID-19 пандемията не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, каза новоназначеният главен изпълнителен директор на bTV Media Group Мартин Швехлак. 

Йетмар, като главен изпълнителен директор на CME България, ще осигури приемственост по всички въпроси и ще работи с Швехлак за още по-добри резултати.

“След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си”, каза Йетмар. „Благодарим на г-н Скала и му пожелаваме същия успех, който постигна в bTV, и в бъдещите му начинания”, допълва Йетмар.
Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ