Къщата на мечтите

Цветелина Николова от “Катаржина Естейт“ разказва историята на една реклама

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 27 November 2020 12:17 >
Къщата на мечтите
„Сега е точния момент да разкажа тази история - в началото на втория локдаун“, казва Цветелина Николова, управляващ директор на винарска изба “Катаржина Естейт“ и на дистрибуторската компания за вина и високоалкохолни напитки „Платинум брандс“. Поводът е рекламата на LA MAISON DE KATARZYNA  Wine&Tapas - едно от най-изисканите места в столицата, открито наскоро.

Тази реклама излезе на четвърта корица в най-новия брой на списание BGLOBAL, който в момента е на пазара.

„Първият локдаун беше много по-стресиращ от сега. Не знаехме колко време ще продължи, как ще върви бизнесът, какво ни предстои. Въпреки това бях изключително положително настроена в двата месеца изолация през пролетта. Вярвах, че всичко отново ще е наред, че нещата ще вървят в правилната посока. След всеки подобен тежък момент хората са по-емоционални и готови за нови преживявания и авантюри. И когато се върнах в офиса първия  работен ден - 13 май, вярвах, че ми е начертано ново начало, че бъдещето ще ми донесе късмет.“

За Цветелина Николова този късмет е LA MAISON DE KATARZYNA  Wine&Tapas, магазин и винен бар, най-новият проект на винарната. „Исках да имаме място, направено със стил, където да предлагаме нашите вина и да сме по-близо до клиентите. От уста на уста да развиваме нашия маркетинг и да печелим нови почитатели на нашите брандове. Знам, че когато сме в пряка комуникация с клиентите, нещата се случват много по-лесно.“

Емоцията да планира този проект и неговото развитие е била много голяма, споделя Цветелина Николова. В този процес си дава ясна сметка, че с пандемията хората са се променили. „Искат да седнат на чаша вино на улицата, след работа, да опитат мезета, сирена, колбаси. Да се срещнат с приятели, да се запознаят с нови хора.“

Убедена е, че България не е била подготвена за такъв тип винена къща преди пет години, дори и преди две - изобщо преди пандемията. „COVID-19 много промени пазара.“ Новата ситуация ражда нови идеи и Цветелина Николова усилено се залавя да развива своите.Започва да търси най-доброто място, най-добрата сграда, което се оказва нелека задача. Обажда се на агенция за имоти и късметът сработва. Обектът е на емблематичния за София бул. „Патриарх Евтимий“, на комуникативно място.

„Много бързо се развиха нещата, за 24 часа. Отидох, видях, влюбих се в мястото. За секунда видях как проектът ми може да оживее тук. И името дойде само - LA MAISON DE KATARZYNA (Къщата на Катаржина, на френски).

Цяло лято Цветелина Николова работи по създаването на „Къщата на „Катаржина“, която за нея се превръща в Къщата на мечтите. Прави промени и в компанията, на начина, по който ще се презентират занапред вината.

Не е ползвала архитект за вътрешния дизайн на магазина и винения бар. Те са дело изцяло на нея и на Маргарита Рангелова, маркетинг мениджърът на „Катаржина Естейт“. Цветелина Николова е неотлъчно с работниците, внимава за всеки детайл. И така до 20 октомври, когато LA MAISON DE KATARZYNA отваря врати.

„От ден първи има невероятен успех, много посетители. Само хубави емоции има тук. Хората са щастливи  и се радват на това, което сме направили. А за нас, и изобщо за бизнеса, няма по-голямо щастие от това. Посетителите казват: Ние познаваме „Катаржина“ с няколко вина, сега разбираме, че има много повече.“

Всъщност, ако искате да опитате в LA MAISON DE KATARZINA по една чаша от всички артикули, които предлага винарната, ще са ви нужни точно 92 дни. „Това е място, събрало целия асортимент на „Катаржина“. Можеш да си купиш за вкъщи, можеш да дегустираш на място. Може да купиш и подарък – има много интересни идеи, както и опаковки за тях, персоналът има грижата да предложи нещо качествено и красиво. И не е нужно да чакаш на място – можеш да се обадиш предварително по телефона“, обяснява Цветелина Николова.

Селекцията на колбаси и сирена, идеалното мезе към вината, е подготвена и доставяна директно от Испания от тамошен познавач и търговец. Има зрели сирена, меки сирена, маслини. Освен това на място се предлагат мед, сладко от тиква, от смокини, сок от бяло и червено грозде - всичко това произведено от  лозите и от овощните градини на „Катаржина“.

„Продуктите ни се приемат доста добре, подходящи са за различни аранжировки на кошници, за подаръци за Коледа, за вкъщи. Това е шоурум и ние продаваме на изключително достъпни цени, на цени на едро. Хората разбират, че надценката е много ниска, каквато е идеята ми.“

Емоцията към виното е движела винаги Цветелина Николова, а целта й е да успява под различни форми да я предава и на клиентите. „Няма как да произвеждаш вино, ако не живееш с тази емоция в сърцето и не я покажеш.“

Същата емоция я държи позитивна: „Тази година е тежка за всички. Най-важното е да продължаваме да имаме дух и енергия. И да си гоним целите. Защото след всяко зло идва добро. Идват и добри времена. Хората сега са жадни за нови пътешествия, нови емоции, нови знания. И много бързо ще се върнат към реалния живот.

Цветелина Николова е управляващ директор на винарска изба „Катаржина Естейт“ и на „Платинум Брандс“, дистрибуторска компания за вина и високоалкохолни напитки. Бакалавър по политология на френски език, магистър по МИО от УНСС. Завършила е престижния международен институт OIV (International Organization of Vine and Wine), Франция. Сред приоритетите й е изграждането на по-добър имидж на българските вина у нас и по света. Тя е инициатор и автор на различни проекти, свързани с разпознаваемостта на България като производител на качествени вина. През 2019 г. регионалното бюро на Международната организация на франкофонията за Централна и Източна Европа и групата на франкофонските посланици в България, присъдиха на Цветелина Николова наградата в категория “Предприемачество”. По време на престижния конкурс „Мистър и Мисис Икономика 2019“ й бе връчена специална награда за популяризиране на българското вино. ”Млад мениджър“ на 2012 г. Три поредни години – 2015, 2016 и 2017, е сред финалистите на конкурса „Мениджър на годината“.
Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ