Съдът отмени 300 млн. лв. запор на Васил Божков

НАП е претупала ревизията на "Ню геймс" за няколко дни

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 16 October 2020 10:59 >
Съдът отмени 300 млн. лв. запор на Васил Божков
Васил Божков
Софийският административен съд отмени запор за 300 млн. лв., наложен от Националната агенция за приходите, върху хазартната фирма на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков "Ню геймс". Това са банкови сметки, пари в брой в трезори, суми, дадени на доверително управление, вещи и 16 автомобила.

Всъщност сумата от почти 300 млн. лв. се получава от два акта, наложени от Държаванта комисия по хазарта на обща стойност 273 150 000 лв, и наложено от НАП върху тях обезпечение по бъдещ иск от 27 600 000 лв.

Съдът приема доводите на адвокатите на Божков, че между заповедта за възлагането на ревизията и налагането на обезпечителните мерки е имало едва няколко работни дни, в които ревизиращите органи е нямало как да определят точния размер на задълженията, нито пък е можело да се предпостави, че събирането на задълженията ще бъде затруднено или невъзможно. Не е установено и с какви изходни данни са разполагали органите по приходите преди възлаганнето на ревизията за предполагаемите задължения на "Ню геймс". На всичкото отгоре съдът не разполага с доказателства дари запорът по сметките на фирмата в различни банки действително е наложен, тъй като са били представени само исканията за запориране.Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ