Властите не смятат да затягат мерките срещу коронавируса

Кабинетът отпусна пари за покупката на 16 000 лаптопи за училищата

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 October 2020 14:44 >
Властите не смятат да затягат мерките срещу коронавируса
Източник: БТА
Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения. Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и повишеното внимание са достатъчни, за да се предпазим. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на онлайн заседанието на Министерския съвет, предаде БНР.

Броят на новите случаи на Covid-19 се увеличава стремително, като за последното денонощие са установени 785 новозаразени.

"Не възнамеряваме да затягаме мерки. Трябва да спазваме сегашните – дисциплина, отговорност, носене на маски, ползване на дезинфектанти, лична хигиена." Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.

"Трябва да свикваме да живеем с този вирус и да спазваме мерките такива, каквито са разписани, защото те дават и ще дадат най-голяма ефективност", категоричен е Ангелов.

Във Фейсбук премиерът призова за повече контрол на върху спазването на превантивните мерки и отговорност от страна на хората.

"Тази динамична среда, в която броят на заразените с Covid-19 се увеличавa, изисква също институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен. Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия", изтъкна премиерът.

Той съобщи, че за да бъде осигурено лечението на всеки български гражданин, застигнат от новия коронавирус, на заседанието на Министерския съвет е взето решение за отпускането на 2,1 млн. лв. за купуването на лекарството "Ремдесивир".

На заседанието на кабинета днес е взето и решение за предоставяне на 14 млн. лв. за закупуване на преносими компютри за нуждите на държавните и общинските училища във времето на пандемията от Covid-19. С тези средства ще бъдат придобити 16 000 устройства - 12 000 за учениците и 4000 за учителите, а по европейски програми ще бъдат осигурени още 80 000 компютри.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ