Пореден ръст на новите случаи на Covid-19

Вече не е необходим PCR тест след изтичаен на 14-дневната карантина

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 October 2020 10:07 >
Пореден ръст на новите случаи на Covid-19
Източник: Shutterstock
В България беше отбелязан поредният рекорд на нови случаи с коронавирус - 785 положителните проби при направени 5819 PCR теста за последното денонощие, покават  данните на Единния информационен портал. Заразените са 13,5 на сто от общия брой изследвани за денонощието. За сравнение, вчерашните нови случаи бяха 587.

През последното денонощие 8 души, при които е установен Covid-19, са починали. 1307 пациенти с коронавирус остават в болница, като 64 са в интензивни отделения. Оздравелите през последното денонощие са 164 души.

Най-много са новозаразените в София - 259, следват тези в Пловдив - с 87 и Благоевград - с 82 нови случая.

Очаква се на редовното си заседание днес правителството да гласува 5 млн. лв., с които да се купят запаси от лекарството "Ремдесивир", което се използва  за лечение на коронавирусна инфекция в болнични условия.

Вече е издадена заповедта на здравния министър, според която изолацията в домашни условия на хората с положителна проба за коронавирус се прекратява автоматично след изтичане на 14 дни и не е необходимо да се прави PCR тест, който да е с отрицателен резултат, за да се върнат на работа.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ