Засега няма да се въвеждат нови мерки срещу коронавируса

Нов рекорд на заболелите от Covid-19 през последното денонощие

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 08 October 2020 10:14 >
Засега няма да се въвеждат нови мерки срещу коронавируса
Източник: Костадин Ангелов
Към настоящия момент не се налага затягане на мерките, нито налагане на нови, но продължаваме да спазваме мерките такива, каквито са в настоящия момент. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб, съобщи радио "Дарик".

Отпада и задължителният PCR тест, който трябваше да си правят поставените под карантина след 14-ия ден, за да се върнат на работа, съобщи министърът.

В България към 7 октомври има 1033 случая с пациенти, хоспитализирани с коронавирусна инфекция, от които 53 са в интензивни отделения. Броят на леглата по области за терапевтично лечение на коронавирусна инфекция са 7307, за коронавирусно лечение на пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение, са 1 108. Заетостта на леглата към 7 октомври на пациенти, които се нуждаят от консервативно лечение, е 14%, а заетостта на леглата за пациенти, които се нуждаят от интензивно лечение, е 5%, показват данните на Щаба.

Ангелов подчерта че няма значително увеличаване на хоспитализираните пациенти в лечебни заведения, но се наблюдава увеличение на далите положителни проби за COVID-19 медицински лица, като към момента заразени са 278.

През последното денонощие са регистрирани 437 нови случаи на коронавирус, което е нов рекорд от началото на пандемията и с един повече от предходните 24 часа, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителни са били 9,6 на сто от направените 4541 теста за Covid-19.

11 души са починали през последните 24 часа, а от началото на пандемията техният брой достигна 873. Най-голям брой нови случаи на коронавирус отново е регистриран в София (124), следвана от Пловдив (65), Варна (35), Благоевград (30), Бургас (28) и Стара Загора (28).
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ