Пардю: Борисовото управление е по-мека версия на Путиновата Русия

В България е премината точката, от която няма връщане назад, пише в статия, публикувана във вестник " Политико", бившият посланик на САЩ в страната

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 17 September 2020 08:10 >
Пардю: Борисовото управление е по-мека версия на Путиновата Русия
В България е премината точката, от която няма връщане назад. Това пише в статия, публикувана във вестник " Политико", бившият посланик на САЩ в страната Джеймс Пардю.

Бойко Борисов, когото Пардю нарича популистки лидер, е изправен пред народен бунт, който няма да утихне. Според посланика е крайно време Европа да покаже, че подкрепя българите и тяхното настояване за истинска демокрация и че предприема конкретни стъпки, за да им помогне да постигнат тази цел.

Джеймс Пардю твърди още, че сега в страната ни е създадена  система, която има много от характеристиките на еднопартийна държава .

Той определя властта като по-мека версия на Владимир Путин, тъй като, според Пардю, в България се използват същите тактики като на руския президент, но по малко по-слабо авторитарен начин.
Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ