Блумбърг налива 100 млн. долара в кампанията на Байдън само във Флорида

Милиардерът е изчислил, че щатът е важно политическо бойно поле, което може да осуети плановете на Тръмп да достигне 270 гласа в избирателната колегия

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 13 September 2020 16:51 >
Блумбърг налива 100 млн. долара в кампанията на Байдън само във Флорида
Източник: Shutterstock
Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обеща най-малко 100 милиона долара в подкрепа на предизборната кампания на кандидата за президент на САЩ Джо Байдън в ключовия щат Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Вливането на пари от Блумбърг в този късен етап отразява загрижеността на демократите за оспорваната надпревара в щат, който е приоритет за президента Доналд Тръмп. Победа за Байдън във Флорида, която е важно политическо "бойно поле", значително би усложнила пътя на Тръмп към достигане на 270 гласа в Избирателната колегия, необходими за осигуряване на втори мандат.
В края на миналата година милиардерът Блумбърг поде собствена кампания за номинацията на демократите на фона на притеснения за силните страни на Байдън. Въпреки че похарчи 1 милиард долара за кампанията си, Блумбърг отпадна през март и скоро след това подкрепи Байдън, припомня АП.

Новите разходи на бившия нюйоркски кмет имат за цел да дадат тласък на Байдън преди началото на предсрочното гласуване във Флорида, което започва на 24 септември. Съветник на Блумбърг посочи, че голяма част от парите ще отидат за телевизионна и дигитална реклама.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ