300 руски десантчици отиват на учение в Беларус

Ще има и около 70 единици бойна и специална техника на гвардейското десантно-щурмово съединение

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 13 September 2020 13:10 >
300 руски десантчици отиват на учение в Беларус
Източник: Shutterstock
Русия ще изпрати в Беларус войници от парашутно-десантната си дивизия в Псков за съвместни учения, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"В съответствие с Плана за международната дейност за 2020 г., от 14 до 25 септември на Брестския полигон в република Беларус ще се състои плановото беларуско-руско тактическо учение "Славянско братство", което се провежда ежегодно от 2015 г.", се посочва в съобщението. Уточнява се, че решението за провеждане на учението е било взето през октомври 2019 година.

Руските военни ще пристигнат на територията на Беларус с влак. В учението ще участват около 300 военнослужещи и около 70 единици бойна и специална техника на гвардейското десантно-щурмово съединение, информира министерството на отбраната, което подчертава, че след учението руските военни ще се завърнат в Русия.

Учението ще се състои на фона на продължителни и масови протести срещу автократичния президент Александър Лукашенко, който не се притеснява да използва сила в опитите си да ги потуши.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ