Емануил Йорданов: Отговорникът за протестите се крие като партизанин

За провокаторите се знае отдавна, но мерки не се взимат, смята бившият вътрешен министър

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 03 September 2020 15:33 >
Емануил Йорданов: Отговорникът за протестите се крие като партизанин
„Не мога да разбера защо на двама души им е толкова трудно да си подадат оставките и искат българският народ да протестира едва ли не до Коледа, за да се сетят, че трябва да си тръгнат.“ Това коментира Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи в предаването „Преди всички“ на БНР. Според него е ясно как цялата тази ситуация може да бъде разрешена, допълни Йорданов пред БНР.

„За пореден път ни отклоняват вниманието. Противопоставят две групи хора – от една страна полицаите, от друга протестиращите и като че ли в тази ситуация се забравя кой е основният виновник за това положение. А той се крие някъде – в кабинета си, в джипа си. Вдигнал е ръце и чака едва ли не нещата да се разрешат от само себе си. Потърпевши са както гражданите, така и полицаите“, смята бивишият министър и допълва, че „Когато човекът, който трябва да носи основната отговорност, се укрива като партизанин и яде кашкавал в някоя мандра, не може да очакваме от полицаи, които са на ниските нива, да действат на 100% адекватно. Нормално е да се очакват грешки от тяхна страна. Дори когато си отиде Бойко Борисов от властта, същите тези полицаи ще бъдат органите на реда, не може да си внесем полицаи от Китай. Трябва да проявим разбиране и да мислим за това кой ги е поставил в тази ситуация и защо“.

По думите му протестите продължават твърде дълго и често хора от ръководството на СДВР говорят за провокатори и информация за подобни провокатори. Мерки обаче не се взимат, въпреки, че проблемът е констатиран отдавна.
Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ