Ваксината срещу Covid-19 у нас ще e безплатна и по желание

Българя ще получи 2,3 млн. ваксини от "Астра Зенека", когато бъдат произведени

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 28 August 2020 17:33 >
Ваксината срещу Covid-19 у нас ще e безплатна и по желание
Ваксината срещу Covid-19 в България ще бъде безплатна и ще се поставя по желание, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, съобщи БНТ. Когато бъдат произведени, България ще получи 2 300 000 ваксини от фармацевтичния гигант "Астра Зенека", с който Европейският съюз подписа договор.

Все още не е ясно кога ваксината ще бъде доставена в България. Това ще стане в момента, в който тя издържи всички тестове и бъде регистрирана в Европейската агенция по лекарствата.

С предимство при поставянето на ваксината ще бъдат уязвимите групи от хора, които са най-застрашени от заразяване с коронавирус. Това са хората над 65-годишна възраст, хората с хронични заболявания, както и всички служители на първа линия срещу заразата. По думите на проф. Ангелов, тези групи правят малко над 2 милиона души.

В края на следващата седмица ще има видеоконферентна връзка на здравните министри от ЕС, на която ще бъдат обсъдени всички механизми за доставката на новата ваксина
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ