Глупост може да извади Неймар от финала за Шампионската лига

Бразилската звезда на ПСЖ размени фланелката си със съперник след полуфинала, което се явява нарушение на здравните мерки на УЕФА

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 19 August 2020 09:22 >
Глупост може да извади Неймар от финала за Шампионската лига
Звездата на Пари Сен Жермен Неймар може да не играе във финала на Шампионската лига, твърди британският "Сън".

Причината не е контузия, а глупава постъпка на бразилеца, която заплашва да го лиши от участие в последния двубой от турнира.

След края на полуфинала срещу Лайпциг (3:0) Неймар си размени фланелката със защитника на германския тим Марсел Халстенберг. Това се явява нарушение на приетия от УЕФА протокол за провеждане на мачовете от европейските клубни турнири. Протоколът определя обхвата на хигиената и хигиенните процедури, както и процедурата за тестване за коронавирус.

В протокола изрично е упоменато, че футболистите трябва да се въздържат от размяна на фланелки и се добавя, че евентуални нарушения могат да доведат до наказания, съобразени с дисциплинарния правилник на УЕФА.

Преди подновяването на сезона в Шампионската лига беше съобщено, че при случай на размяна на фланелки между футболисти, съответните играчи ще бъдат поставени в изолация.

Финалът на ШЛ е в неделя, като съперникът на ПСЖ ще бъде определен от другия полуфинал, който се играе тази вечер между Байрен М и Лион.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ