Трайчо Трайков осъди КПКОНПИ за 100 000 лв.

Бившият министър на икономиката и енергетиката ще бъде обезщетен за морални, репутационни и материални

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 12 August 2020 16:52 >
Трайчо Трайков осъди КПКОНПИ за 100 000 лв.
Бившият министър на икономиката и енергетиката в правителството "Борисов 1", а сега кмет на район "Средец" в София от "Демократична България" Трайчо Трайков осъди Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) на първа инстанция, предаде БНР. Той беше обвинен в конфликт на интереси заради това, че като министър е отдал концесия на "Каолин" - предприятие, в което е притежавал акции. КПКОНПИ трябва да плати 99 639 лв. 

Изводът, направен в решението на съда е, че конфликтът на интереси, мотивиран от КПКОНПИ по отношение на Трайков, очевидно е с цел, различена от заложеното в закона.

Пред националното радио Трайков беше категоричен, че каквото и да е решение на съда не може да му възстанови претърпените щети - морални, репутационни и материални. "Ролята на подобни дела е да послужат като предупреждение против такива произволни решения на държавните органи в бъдеще", каза кметът на „Средец“.

Трайков обясни, че е завел това дело чак през 2019-а година, защото тормозът над него е продължил с наказателно дело и със запорите на КПКОНПИ.

Искът е заведен във време, в което Сотир Цацаров още не е бил станал председател на Антикорупционната комисия, уточни Трайчо Трайков. "Той сега може да покаже дали го е грижа за разхитените пари на данъкоплатците - като се откаже от обжалване. Защото обжалването ще бъде загубено, но означава още хонорари и т.н.", допълни Трайков.
Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ