Румен Радев готов със служебно правителство

Упорството на кабинета и на главния прокурор само ескалира кризата, смята държавният глава

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 30 July 2020 19:37 >
Румен Радев готов със служебно правителство
"Готов съм със служебно правителство", това каза президентът Румен Радев днес, цитиран от БНР.  Според държавният глава протестите "отварят пътя към бъдещето на България".

Президентът също така бе помолен да коментира и последния запис, за който се твърди, че се чува гласа на премиера Бойко Борисов, и на който по адрес на Радев се чуват множество нецензурни реплики.

"Този разговор ясно показва кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение, министър-председателят завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Там има много почтени хора и сега те трябва да носят чуждия позор", отбеляза Румен Радев.

Според него призивите на премиера за диалог са измамни, защото той едно говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.

Упорството на кабинета и на главния прокурор само ескалира кризата, смята държавният глава, който отново призова за оставка. Няма друг изход от ситуацията, каза той.Държавният глава коментира и решението на Конституционния съд дали действащ президент може да бъде разследван.

"Решенията на Конституционния съд не се коментират, те се изпълняват. Особено когато са ясни и еднозначни", каза той.

"За мен означава, че всеки, който използва Конституцията и законите за атака на други институции, трябва да си носи своята отговорност", допълни Радев.
Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ