Отнеха окончателно лиценза на "Еврофутбол"

Компанията смята решението за незаконно и престъпно и ще съди държавата

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 18 July 2020 16:59 >
Отнеха окончателно лиценза на "Еврофутбол"
Лицензът на компанията за залагания върху резултати от спортни събития "Еврофутбол" е отнет окончателно, става дума от нейно съобщение до медиите. Въпреки че в две поредни съдебни решения Административен съд – София-град отмени решенията Държавната комисия по хазарта (ДКХ) да отнеме временно лицензите на свърззаната с бизнесмена в изгнание Васил Божков верига на 14.07.2020 г. комисията е отнела лицензите на „Еврофутбол” ООД за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета както наземно, така и онлайн, става ясно от съобщението

"Действията на ДКХ са абсолютно незаконни и престъпни! Те за пореден път доказват, че правовият ред в България е само празен звук!", пише хазартната компания, която допълва, че ще съди държавата.

ДКХ мотивира окончателното отнемане на лиценза с това, че дружеството нито е предоставило обезпечения за задълженията си, нито е започнало да ги погасява. От решението става ясно, че представители на компанията са изслушани от комисията, а и са изпратени редица становища. 

Лицензът на "Еврофутбол" беше отнет на 25 март от ДКХ за срок от три месеца, като преди това на фирмата беше издаден акт за дължими такси в размер на близо 329 млн. лева.

На 3 юли столичният градски административен съд отмени решението на Държавата комисия по хазарта, тъй като лицензът е отнет, преди да влезе в сила актът за установяване на задълженията.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ