Георги Попов е свидетелят на Божков на предаване на суми в МФ

Бившият собственик на "Левски" твърди, че бизнесменът носел сумите в подаръчен плик или слагал пачки с банкноти от 500 евро по джобовете си

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 08 July 2020 14:51 >
Георги Попов е свидетелят на Божков на предаване на суми в МФ
Бившият собственик на „Левски“ Георги Попов, който се намира в Дубай заедно с Васил Божков казва, че е бил свидетел на предаване на пачки с пари от бизнесмена в Министерството на финансите.  Той казва това във видео, разпространено от официалния Фейсбук профил на Божков под заглавие "Свидетел, който не може да бъде заглушен". Попов, който също е обвинен за участие в организирана престъпна група явно е свидетелят, за когото Васил Божков каза преди някалко дни, че може да потвърди, че е плащал такса "помагане" на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов. Бизнесменът твърди, че е предал около 67 млн. лева за пет години, за което е подал и сигнал в прокуратурата.

"Неведнъж се е случвало, беседвайки в кабинета на г-н Божков, той да прекъсне разговора, казвайки, че трябва да отиде на среща с Влади. А нашите обсъждания ще продължат в колата по пътя към министерството. Тръгвайки за срещата, той взимаше със себе си предварително подготвен подаръчен плик или слагаше множество пачки с банкноти от 500 евро в якето си и в джобовете си. Г-н Божков влизаше в министерството без всякакви формалности. Без проверка на багажа му и на самия него. Срещите му траеха пет, десет до 15 минути. Излизаше, носейки единствено традиционната си пура", казва във видеото Попов.

Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ