Григор Димитров тренира в Хасково

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 16 June 2020 14:11 >
Григор Димитров тренира в Хасково
Източник: бТВ
Григор Димитров проведе тренировка в Хасково, след като вчера се завърна у нас след  демонстративния турнир "Адрия Тур" в Белград. Българинът призна, че винаги е специално да се завръща у дома и е прекарал страхотно в сръбската столица изминалия уикенд.

„Чудесно е, все едно не съм напускал. Хубаво е да съм отново в къщи. Не помня кога за последно бях стъпвал на този корт, имал съм много хубави победи и лоши загуби, винаги изпитвам една специална носталгия, когато се завърна у дома. Знам само, че в края на тази седмица ще играем в Хърватия, ще направим още няколко подготвителни мачове. Беше странно да се видим (с другите тенисисти) за първи път от толкова време насам – толкова много си липсвахме, прекарахме много хубави моменти и извън корта. Нещата лека-полека започнат да се нормализират, чакаме да видим кога ще са следващите турнири. Винаги ми е харесвало, когато намирам ново предизвикателство, както това след пандемията“, заяви достигалият до №3 в света Димитров.

Григор заяви, че не е разговарял с Новак Джокович относно подобна надпревара в България, като коментира и критиките, отправени към организаторите за неспазването на противоепидемичните мерки. 

„С него много често си комуникираме за много различни неща. Първо трябва да видим колко турнира ще играем, това са приоритетите ни сега. Черна гора отпадна като вариант, не сме говорили по-сериозно по отношение на това да има такъв турнир и в България. Всяка една страна се бори с вируса по собствен начин, това не зависи от нас, каквото ни казваха, спазвахме абсолютно всичко. Когато пристигнахме, имаше публика през цялото време. Феновете ни помагат толкова много ,самата атмосфера беше много добра и всеки един от нас се наслади максимално. Последните четири месеца бяха много тежки за нас, правихме нещата по възможно най-добрия начин“, допълни тенисистът.

29-годишният българин ще участва и на втория турнир от веригата на Новак Джокович, който е на 20 и 21 юни в хърватския град Задар.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ