Наско Сираков вече е собственик на ПФК "Левски"

Легендарният футболист ще даде пресконференция следващата сряда

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 02 June 2020 10:54 >
Наско Сираков вече е собственик на ПФК "Левски"
Наско Сираков
Най-резултатният футболист в историята на ПФК "Левски" Наско Сираков е новият мажоритарен собственик на клуба. Това стана ясно от изявление на Сираков на клубния сайт, съобщи БНР. 

В него пише:

"Скъпи левскари,

От тази сутрин, 2 юни – Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съм собственик на 86,6% от акциите на „ПФК Левски“ АД. Искам да изкажа своята благодарност на г-н Георги Попов и г-н Васил Божков за направеното в любимия ни клуб досега и за това, че изпълниха поетия ангажимент да не пречат на клуба. Тъй като се нуждая от време за да се запозная детайлно със ситуацията в „Левски“, моля всички да проявят търпение до следващата сряда, 10 юни когато ще се състои първата ми пресконференция. В момента фокусът трябва да бъде върху предстоящите два много важни мача – с Лудогорец в Първа лига и с Локомотив (Пловдив) в полуфиналите за Купата на България.

Дела трябват! Само Левски!

Ваш, Наско Сираков".

Сагата с акциите на клуба продължи почти един месец. На 30 май бизнесменът в изгнание Васил Божков обяви, че прехвърля акциите на "сините" на четвъртия в света от САЩ'94.

Преди това, на 13 май, акциите на "Левски" бяха джиросани на премиера Бойко Борисов, но министър-председателят отказа да ги приеме, а впоследствие те бяха първо в касата на клуба, а след това върнати в Дубай. 

Легендата на „сините“ обяви, че след като акциите станат негови официално, ще даде пресконференция, на която ще обяви идеите за преодоляване на кризата и възраждане на клуба.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ